Noosa, Sunshine Beach
26 oktober 2024 - Sunshine Beach, Australië
De wekker hadden we vanochtend niet nodig. Hij stond ingesteld op 06:00 uur, maar we waren al ruim van tevoren wakker. Echt uitgerust waren we helaas niet, maar we moeten gewoon opstaan en snel ontbijten, want om 7 uur willen we vertrekken. Gelukkig worden we wat fitter na ’n lekker bakje koffie en thee, dus vol goede moed beginnen we aan de lange rit. Vanochtend passeren we de Steenbokskeerkring, maar hoe we ook zoeken, we vinden die streepjes niet op de weg (geintje). Er staat ook geen bordje langs de weg met “Tropic of Capricorn”, dus dit keer maar geen foto als herinnering.
Het is gelukkig niet zo warm op dit uur van de dag, dus we rijden wat ’n langer stuk door en pauzeren rond 9 uur even bij het plaatsje Bororen.
Even de benen strekken en wat drinken en dan gauw door. Rond half 11 stoppen we bij Booyal.
Inmiddels is het alweer 29 graden, maar we maken goeie voortgang met de reis, want we hebben er nu al bijna 300 kilometer op zitten. Nog ruim 240 km te gaan, pfffff. De wegen zijn hier eindeloos lang.
In Tiaro maken we ’n wat langere pauze en genieten van ‘n knapperig granenkoekje met chocolade-dip, ’n heerlijke cappuccino en ’n beker warme chocolademelk, yummie!!
De laatste 100 km gaat het bijna nog mis als de navigatie ’n richting aangeeft die niet mogelijk is. De Bruce Highway met nummer A1 gaat hier over in de M1, een heel nieuw aangelegde snelweg (met 2 + 2 gescheiden rijbanen!!!). Waarschijnlijk heeft onze navigatie nog niet de update met die nieuwe snelweg. Na wat draaien en keren zitten we uiteindelijk toch goed en vervolgen we onze reis op een gloedje-nieuwe snelweg, zo glad als een biljartlaken. Dat is wel een verschil met de ruim 1200 kilometer, die we achter de rug hebben, met regelmatig slecht en kapot wegdek. Een verademing.
Rond half 3 arriveren we in Noosa, Sunshine Beach en gaan naar ons appartement. We hebben ’n balkon met zeezicht en ’n mooie kamer. Het strand is slechts 5 minuten van ons vandaan, dus daar zijn we meteen naar toe gegaan om even uit te waaien. Heerlijk!
Hier zullen we ons de komende dagen beslist niet vervelen. Het echte uitrusten en genieten kan beginnen!

Nog even en dan kunnen jullie lekker uitrusten wel verdiend
Groetjes uit het zonnige Hoensbroek