Dubai

15 november 2024 - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Er komt geen eind aan de nacht. We vertrokken om 22:30 uur vanuit Melbourne en ruim 14 uur later in het vliegtuig is het nog steeds donker als we in Dubai landen. We zijn met de nacht meegevlogen en in Dubai moet de zon nog opkomen. Het is ’n beetje mistig en benauwd, maar dat zal gauw veranderen zodra de zon hier gaat schijnen.

het is heet

We checken in, maar kunnen helaas nog niet op de kamer, want het hele hotel is volgeboekt en de eerste vertrekkers moeten nog uitchecken. Per slot van rekening is het pas 7 uur ’s ochtends, dus de meeste hotelgasten liggen misschien nog wel op 1 oor.

We wachten geduldig in de lobby van het hotel en tokkelen wat op ons mobieltje. Nederland slaapt nog (3 uur tijdsverschil), dus we kunnen nog niet bellen of Whatsappen. Gelukkig is onze kamer om 10 uur gereed en kunnen we eindelijk douchen en ons opfrissen.

dear Rommert Franssen

We zijn van plan om wat in de buurt te blijven en niet te actief te zijn. Morgenvroeg om 5 uur rinkelt het wekkertje namelijk weer, want om 10 over 8 vertrekt ons vliegtuig richting Schiphol en zo’n 7½ uur later zetten we weer voet op Hollandse bodem.

Vanuit ons hotel schijnen we binnendoor rechtstreeks in Festival City-mall (winkelcentrum) te kunnen komen, dus dat gaan we rond 12 uur uitproberen en ja hoor, we vallen van de ene in de andere verbazing hoe groot, mooi en schoon het hier allemaal is. Echt honderden winkels zijn hier, minstens 4 verdiepingen, tientallen roltrappen en liften, het is werkelijk te veel om op te noemen.

Festival City Mall

Dit hadden we niet verwacht toen we in maart het hotel boekten. We kunnen vanuit de mall het langste gebouw ter wereld zien in de verte, de Burj Khalifa. Deze woon- en kantoortoren is 555 meter hoog en heeft maar liefst 163 verdiepingen. Ongelofelijk!!

Burj Khalifa in de verte

We lopen even buiten langs de Festival Bay, maar we zijn de warmte niet meer zo gewend en gaan weer terug naar de mall en doen ’n bakkie koffie en hot chocolate.

Festival BayFestival Bay2

We blijven de rest van de middag in het hotel en vanavond duiken we vroeg onder de wol. Het is de laatste dag/nacht in een hotel deze vakantie en onze gedachten gaan uit naar de vele belevenissen die we hebben meegemaakt de afgelopen 5 weken. Supermooi en onvergetelijk.

1. Shireen:
    15 november 2024
    Wauw, wat sjiek allemaal! Hopelijk hebben jullie een rustige nacht voordat jullie weer in het vliegtuig stappen.
  2. JAC en José. Pijl -Roex:
    15 november 2024
    Nou dat hoort zich allemaal prachtig aan en een hele belevenis geweest
    Doe jullie morgen maar lekker goed aan want hier is het kouder dan daar 😂
    En volgende week zouden we sneeuw ⛄️ krijgen we wachten het maar af
    Nou een goede nachtrust gewenst en een hele goede vlucht ✈️
    En tot ziens
  3. Esther:
    15 november 2024
    Een leuke afsluiter van jullie vakantie. Toch leuk om er eens aan geproefd te hebben: Dubai. Ontspan ze en alvast een fijne vlucht morgen 😘
  4. Annie:
    15 november 2024
    Fijne vlucht morgen maar geniet er nog maar even van in Dubai en voor vanacht een laatste keer in een vreemd bed. Liefs en groetjes uit de Feronlaan.