Rockhampton
25 oktober 2024 - Rockhampton, Australië
Zoals gezegd maken we vanochtend ons eigen ontbijtje. We hebben 4 bruine broodjes, boter, kaas en gekookte ham, dus we hebben voldoende om op pad te gaan. Alleen, we hebben weinig eetlust en pakken de belegde broodjes fijn in voor straks, om onderweg te eten. We stoppen toch elk uur en dan kijken we wel of we al honger hebben.
De eerste stop is tussen de enorme suikerrietplantages bij het plaatsje Koumala, na zo’n 60 kilometer.
Dat lijkt niet veel na ’n uur rijden, maar vaak moeten we rustiger rijden vanwege werk aan de weg of als we door ’n dorpje rijden. Ach, we hebben toch tijd genoeg vandaag. Er hangt ’n bordje dat elke donderdagochtend tussen half 7 en half 9 koffie en “hot food” (heet eten?) te krijgen is. Hè wat jammer dat het vandaag vrijdag is, hahaha!
Onderweg tanken we helemaal vol en stoppen vervolgens even bij Clairview aan de Koraalzee. Helaas is het eb en ziet de turquoise-groene zee er nu niet zo mooi uit.
De nabijgelegen camping is mudjevol met vaste bewoners en ’n enkele vakantieganger. Binnenkort wordt het hier nòg drukker als in december de schoolvakanties beginnen.
We maken de volgende tussenstop in Marlborough voor ’n cappuccino en ’n kopje thee en raken gezellig aan de praat met ’n ouder echtpaar, die -net als wij- van reizen houden en al heel wat hebben gezien van de wereld.
Maar als je Nederland zegt, zeggen ze meteen “Amsterdam” en meer hebben ze niet gezien in ons kikkerlandje. Ze vonden het superleuk dat we tijdens onze vorige reizen al zoveel hadden gezien van Australië en ze werden ook enthousiast dat we het hier zo fijn vonden. We hebben minstens 3 kwartier zitten kletsen, zo gezellig was het, maar ja, we moesten verder. Er was nog zo’n 90 kilometer te gaan naar ons hotel.
Daar kwamen we rond 3 uur aan en gelukkig heeft dit hotel een keuken waar we straks kunnen eten.
Maar nog blijer waren we dat ze morgenvroeg ontbijt serveerden, want anders hadden we vanmiddag nog met de auto naar de winkels gemoeten om inkopen te doen voor ons ontbijtje morgenochtend. Pffff, echt blij dat we die auto niet meer in hoeven vandaag.
Gisteren reden we zo’n 420 km, vandaag bijna 340 km, maar morgen -naar Noosa- komt de klap op de vuurpijl en rijden we bijna 520 km. Ik zie er wel wat tegenop, maar als we morgenochtend op tijd de baan op gaan, hebben we al veel kilometers gehad voordat het echt warm wordt.
Wiel:25 oktober 2024Ja dat zijn heel wat kilometers met de auto maar dan zie je ook wat veel mooie plaatsen geniet ervan samen en doe rustig aan. Groetjes Wiel en Annie 😘😘🥰
Esther:25 oktober 2024Morgen die lange trip gaat jullie echt lukken. Je hebt inmiddels met die auto al heel wat kilometers 'in de benen', dus dat gaat als vanzelf. Lekker vroeg vertrekken en vaak pauzeren. Er valt onderweg vanalles moois te zien zoals we de afgelopen dagen hebben kunnen zien en lezen. En wie weet onderweg weer een paar gezellige mensen om even mee te kletsen. Geniet van jullie dagje :)
H de Vries:25 oktober 2024Dat zijn heel wat grote afstanden dat jullie moeten afleggen. Doe voorzichtig onderweg, en blijf vooral links rijden. Geniet er fijn van saampjes. Grtjes en liefs vanuit Hoensbroek.😘
Annie:25 oktober 2024Gewelddadig verhaal weer liefs uit Gebrook.