Townsville

21 oktober 2024 - Townsville, Australië

De wekker ging weer véél te vroeg af vanochtend. 06:45 uur. We waren nog in een diepe slaap toen dat *-ding afging. Kennelijk zorgt de hoge temperatuur ervoor dat we vast slapen, maar lekker uitgerust waren we niet, hahaha!

Na ’n heerlijk ontbijtje nog even de inhoud van de koffers goed verdelen, want meer dan 20kg per grote koffer mogen we niet meenemen. En als handbagage is dat maximaal 7kg en gelukkig redden we dat ook.

Met de taxi naar Darwin-airport, koffers inchecken en dan wachten totdat we mogen boarden. Tot Marion’s grote schrik werd haar handbagage bij de controle eruit gevist. Wat nu? De douane had vraagtekens bij een klein plat stuk metaal, waar draadjes aan vast zaten. Toen de koffer open ging bleek het ons reisstrijkijzer te zijn. Pfffff, alle schrik voor niets. Zelfs de douanier moest erom lachen en ze zei dat ze dat nog niet eerder had gezien, maar dat het wel heel handig was om je spullen piekfijn te maken.

Na een kleine vertraging vertrokken we rond half 1 richting Townsville en om half 4 kwamen we aan op de luchthaven, waar we meteen de huurauto gingen ophalen. We hadden een gewone Toyota Camry Sedan gereserveerd, maar tot onze verbazing stond er een beest van een auto klaar: een Mitsubishi Outlander. Wat een grote bak! En daarmee moet ik ook nog links van de weg rijden, dus dat wordt heel voorzichtig zijn en goed uitkijken. Vooral op de rotondes en kruisingen. Gelukkig heb ik een goede co-piloot bij me.

Outlander

Zaten we in Singapore in een hotel op de 16e verdieping, in Darwin op de 14e verdieping, in Townsville zitten we weer met de voetjes dichter bij de grond: 8e verdieping. Wel een hele mooie kamer met balkon en uitzicht op de Ross Creek rivier.

Oaks Townsville

Straks nog even wat boodschappen doen bij Woolies, maar eerst even ’n burgertje scoren bij Grill’d, vlak naast ons hotel.

Grill'd

Morgen gaan we de stad verkennen en gelukkig liggen we wat dichter bij het centrum, dus de schoenzolen slijten de komende dagen wat minder dan in Singapore en Darwin.

1. Wiel:
    21 oktober 2024
    Nooit een strijkijzer gezien hahaha heb je dat ook meegemaakt jullie hebben nog wat voor de boeg maar geniet ervan tot de volgende Blog groetjes Wiel en Annie.
  2. H de Vries:
    21 oktober 2024
    Dat was inderdaad voor jullie even schrikken. Dat ze dat niet weten, dat er ook reisstrijkijzers bestaan. Grtjes en liefs vanuit het natte Hoensbroek. 😘
  3. Esther:
    25 oktober 2024
    Dan lopen er vast veel toeristen rond in gekreukte kleren haha. Wat bijzonder dat ze zo'n reisstrijkijzertje nog niet eerder gezien hadden.
    Flink formaat auto! Dat zal wel even wennen zijn geweest. Wel comfortabel rijden lijkt me.