Sydney Botanic Gardens + Sydney Opera House
1 november 2024 - Sydney, Australië
Het bed is fantastisch. We hebben heerlijk geslapen en worden zo rond half 8 wakker. We frissen ons op en omdat we gisteren bij Coles ons ontbijtje al hebben geregeld gaan we lekker aan het kleine ronde tafeltje eten. Cappuccinootje, theetje, toastbrood met kaas en ham, mmmhhhh.
Wat we vandaag in ieder willen doen is wandelen naar de Botanic Gardens en naar Sydney Opera House. Sydney is best een compacte stad, dus de stad verkennen is best goed te voet te doen. Wel goed op de kaart kijken, dus dat ging bij Rob al meteen mis en we liepen naar het zuiden, in plaats van naar het oosten. Oeps! Gelukkig heeft Marion een beter oriëntatiegevoel, dus uiteindelijk kwam het allemaal goed.
Deze drukke miljoenenstad heeft best veel groen en het valt ons op hoeveel parken en grasvelden er hier zijn. En de grote klassieke gebouwen zijn grotendeels bewaard gebleven en worden goed onderhouden. Soms zie je enorm hoge wolkenkrabbers en vlak daarvoor staat dan een klassiek gebouw uit 1865.
In de Botanic Gardens is er een pracht aan planten, bomen, bloemen en ook diverse vogelsoorten hebben hier hun thuis. Zo mooi allemaal. Het worden vandaag wat meer foto’s, omdat Marion super-enthousiast is dat dit allemaal in een miljoenenstad mogelijk is.
Deze botanische tuin mondt uit langs een baai in de haven van Sydney en als je dan ’n stukje verder langs het water loopt, dan zie je ‘m liggen: Sydney Opera House. We hebben deze ervaring eerder in 2011 gehad, maar we wilden het vandaag weer voelen. Wat is dat aparte gebouw met die enorme schelpen toch een bijzonderheid. Echt een icoon, net als trouwens de Harbour Bridge, die ’n stukje verder ligt. Ook hiervan maakt Marion veel foto’s, zo enthousiast is ze; en terecht!!!
De terugweg naar het hotel nemen we over de George Street, want dat is één grote voetgangerszone met natuurlijk allemaal winkels en kantoren. Kennelijk heeft men pauze, want de restaurants en pubs puilen uit van de klanten. Wat een levendige stad is dit.
We lopen via de Queen Victoria Building, een 19e-eeuws gebouw, dat tegenwoordig onderdak biedt aan allerlei winkels en restaurants. Zó supermooi allemaal.
’s Middags rusten we wat uit (we hebben inmiddels ruim 12000 stappen gelopen) en bedenken wat we nog kunnen gaan doen vandaag. Dat wordt dus een verrassing voor Marion, want ik heb tickets kunnen bemachtigen voor een musical in het Sydney Opera House vanavond, met Sarah Brightman in de hoofdrol.
We zijn rond 6 uur weer bij het opera-gebouw, genieten nog wat van de omgeving en gaan daarna naar binnen om te gaan genieten van de musical.
De voorstelling is uitverkocht en dit is ook de laatste avond dat deze musical in Sydney wordt gespeeld, nadat deze in augustus is gestart. De spelers zijn stuk voor stuk top-acteurs en top-zangers en Marion en Rob genieten volop van het mooie spel. Wow, dat we dit mogen meemaken is erg speciaal.
Na afloop gaan we naar het hotel terug, kletsen nog wat na over de mooie avond en zeggen welterusten

Jullie zijn de hele dag bezig
Maar dat is ook de bedoeling van deze reis. Liefs en groetjes vanuit het trieste weer vandaag maar 13 graden .Annie en Wiel
Je moet maar naar huis komen
Want volgende week beginnen ze met de
Zonnepanelen eerst hier boven bij ons en dan bij jullie beneden
Groetjes