Roadtrip (1)

6 november 2024 - Bairnsdale, Australië

Volgens Marion heeft Rob ’n paar dikke bomen omgezaagd vannacht, maar we kunnen de zaag niet vinden, dus het zal wel meevallen, hahaha!

Diane heeft een prima stevig ontbijtje gemaakt en rond half 10 gaan René en Phil met Rob even ’n kijkje nemen in het Holden Auto Museum hier in Trafalgar. Phil is hier vrijwilliger en regelt de reclame en marketing. Het ziet er allemaal piekfijn verzorgd uit en volgens Phil is het een heel populair museum onder de Holden-liefhebbers.

Holden museum Trafalgar

Vandaag begint onze roadtrip en we rijden rond 11 uur oostwaarts richting Moe en Morwell, naar de respectievelijk vroegere woningen van René en Maggie en van de ouders van René. Het gebied heet LaTrobe-valley en vanuit de heuvels in Tyers heb je ’n geweldig mooi uitzicht over de vallei.

Tyers LaTrobe valley

We vervolgen de Princes Highway #1 en stoppen in Rosedale voor ’n bakje koffie, thee en ’n lekker stukje banket. Mmmhhh.

De temperatuur is inmiddels gestegen naar 37˚C en tijdens onze volgende stop in het plaatsje Paynesville gaan we even heerlijk pootjebaden in Lake King, waar warempel zwarte zwanen hun leefgebied hebben. We dachten dat die alleen in West Australië voorkwamen, maar kennelijk niet alleen daar.

zwarte zwaan Paynsville

Het is bijna 4 uur en we arriveren in de plaats Bairnsdale, waar we de nacht gaan doorbrengen in Colonial Motel Inn, een motelletje uit de Best Western-groep.

Colonial Motel Inn Bairnsdale

Wel lekker dat we nu even kunnen uitrusten, want zo’n dagje in de auto als het buiten zo warm is, is best vermoeiend. Straks gaan we ’n restaurantje zoeken in de buurt en ons voorbereiden voor deel 2 van onze roadtrip. René heeft al laten doorschemeren dat onze tocht morgen waarschijnlijk over de Great Dividing Range zal gaan. Dat wordt een mooie rit door de bergen.

1. Ralph:
    7 november 2024
    Super leuk, zo'n roadtrip! Interessante plekjes waar je misschien normaal niet zou komen ☺️

Veul spass!
  2. Esther:
    10 november 2024
    Mooie vooruitzichten. Ben benieuwd waar jullie allemaal terecht gaan komen! 😃