National Orchid Garden
17 oktober 2024 - Singapore, Singapore
We hadden geen wekker gezet gisteravond, dus we slapen fijn uit vandaag. De afgelopen 2 dagen waren intensief en daarom gunnen we het onszelf dat we de batterijen even opladen.
Om ’n uur of 9 lopen we de ontbijtzaal binnen en het is er heerlijk rustig. We kunnen op ons gemak ’n lekker ontbijtje maken en relaxed genieten van ’n kopje koffie en thee.
Terug op de kamer kijken we wat we vandaag gaan doen. Het idee is om ’n orchideeën-expositie te gaan bekijken en daartoe hebben we twee opties: 1) Cloud Forest bij Gardens by the Bay of 2) National Orchid Garden bij Singapore Botanic Gardens. We gaan voor optie 2) en nemen de metro van station Bugis, stappen over op halte Stevens en gaan weer naar buiten bij halte Napier. Die MRT (Mass Rapid Transit wordt de metro hier genoemd) is grandioos goed.
We stappen ’n kleurrijke wereld binnen en verbazen ons over de bloemenpracht en bloeiwijzen van de verschillende soorten orchideeën. Het is gelukkig niet zo druk, dus we kunnen overal lekker rustig genieten en foto’s maken.
Je vraagt je af hoe sommige bloemen zo enorm groot kunnen groeien, terwijl andere weer heel erg klein blijven. Schitterend! Trouwens, kijk 'ns naar die kolibri. Dat is toch fantastisch!
Op de terugweg -het is inmiddels 12 uur geweest- eten we ieder ’n French Toast (zeg maar: tosti) bij Fun Toast, een van de shopjes onder in metrostation Bugis.
De rest van de middag chillen we wat op de kamer en pakt Marion alvast de koffers in voor ons vertrek morgenvroeg. Om 05:15 uur staat namelijk de taxi al voor de deur van het hotel om ons naar de luchthaven te brengen. Onze vlucht naar Darwin is al om 08:30 uur en die willen we natuurlijk niet missen.
Voor het avondeten gaan we weer naar de overburen en bestellen we ons ’n overheerlijke pizza, maar dit keer met ’n lekker dessertje: tiramisu.
Singapore, bye bye!! We hebben hier 3 intensieve, maar fantastische dagen beleefd.

Een goede vlucht morgen 🥰