Melbourne

3 november 2024 - Airport West, Australië

Vandaag staan we om 7 uur op, want we willen op tijd naar de luchthaven. We eten gauw ’n paar toastboterhammen met kaas en ham, checken uit en warempel de taxi staat al voor de deur. We hebben al veel taxichauffeurs gehad en geen enkele was ’n echte Australiër; Turks, Grieks, Pakistaans, Nepalees, Indiaas en deze was Libanees. Al pratend richting luchthaven horen we dat deze taxichauffeur 2 baantjes heeft om het hoofd in Sydney boven water te houden. Alles is hier razend duur. Zijn huurhuis bijvoorbeeld kost AU$1000 per week!!!

We wegen de koffers en gelukkig zijn ze niet te zwaar. Bij het inchecken en “bag drop-off” worden we geweigerd. Huh?? Het blijkt dat we veel te vroeg onze koffers willen afgeven, dus we moeten zo’n 3 kwartier wachten, voordat we aan de beurt zijn.

even 'n lekkere muffin

We hebben de ervaring dat het behoorlijk koud kan zijn in het vliegtuig, dus we hebben onze vesten meegenomen en aangedaan, dus we hebben het geen moment koud in de 1½ uur dat we richting Melbourne vliegen.

JetStar airlines

Mijn neef René en z’n vrouw Maggie staan ons al op te wachten als we onze koffers willen gaan ophalen. Het is een fantastisch fijn weerzien en we verheugen ons op 11 mooie dagen van genieten en onvergetelijke dingen doen samen.

René heeft een heerlijk gekookt, we drinken ’n lekker wijntje en praten elkaar bij wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Het lijkt ’n beetje op thuiskomen in Airport West (een van de grote wijken van Melbourne). René heeft ’n heel programma samengesteld voor de komende dagen, maar morgen is helemaal blanco, want we willen even bijkomen van de 3 drukke weken die we er nu op hebben zitten.

Vanavond gezellig kletsen (zeg maar: ouwehoeren) en op tijd naar bedje.

1. Ralph:
    4 november 2024
    Super fijn dat jullie goed zijn aangekomen in Melbourne. Ik hoop alleen dat René en Maggie voldoende ham en kaas in huis hebben voor de komende dagen 😅😘

Veel plezier!
  2. Esther:
    10 november 2024
    Dat voelde natuurlijk als thuiskomen he 😃