Sunshine (rain) Beach

28 oktober 2024 - Sunshine Beach, Australië

Niets voorgenomen, niets gepland. Vandaag is -net als gisteren- ’n dagje waar we wel zien wat het wordt. Rob staat om half 8 op en gaat lekker relaxed op het balkon zitten en kijkt naar de oneindigheid van de oceaan. ’n Enkele surfer doet al verwoede pogingen om overeind te blijven op de golven. Marion slaapt lekker uit en pas rond ’n uur of 9 eten we ’n broodje en pakken we ’n kopje koffie en thee.

Het lijkt soms wel of we in de verte ’n haai of ’n dolfijn in het water zien, maar met Marion’s mobieltje “trekken” we het beeld dichterbij en blijkt het een visser te zijn in ’n klein bootje. In eerste instantie waren we toch wel beduusd, want het zou niet de eerste keer zijn dat hier mensen zijn aangevallen door haaien. Loos alarm dus, ditmaal.

Om half 12 gaan we even naar ’n cafeetje en drinken we ’n cappuccino en thee en gaan daarna ’n strandwandeling maken.

strandregels

We voelen ’n paar regendruppels, maar dat mag de pret niet drukken.

rain beach

Het is de eerste regen voor ons sinds ons vertrek uit Nederland, dus ’n beetje nattigheid deert ons niet. Het is maar ’n licht motregentje en dat waait wel snel over met deze flinke zeewind.

pootje badenlekker uitwaaien

We blijven de rest van de dag “thuis” en kijken lekker lui naar de tv. Het nieuws van de dag is de beëdiging van de nieuwe minister-president van Queensland, de aanstaande verkiezingen in de VS en ’n nieuwe bloedtest om Alzheimer te kunnen vaststellen. Tja, dat laatste zal ook in Nederland binnenkort wel op de markt komen. Hopelijk hebben we dat voorlopig nog niet nodig, hahaha!

’n Rustig avondje op de bank gaat het worden vanavond. En hopelijk wordt het weer morgen wat zonniger…., want het is toch leuker om buiten te kunnen genieten van de omgeving.

1. Esther:
    28 oktober 2024
    Is misschien precies wat jullie even nodig hebben zo'n dagje. De batterij opladen voor wat er allemaal nog komen gaat. Het strand ziet er trouwens ook in de regen prachtig uit :) en lekker rustig natuurlijk
  2. Annie:
    28 oktober 2024
    Hallo friends doe inderdaad maar lekker rustig is ook wel eens goed want jullie zijn er nog niet. Lieve groetjes van hier in Gebrook .
  3. Wiel:
    28 oktober 2024
    Lekker rustig aan is ook eens prettig om je weer opgeladen te voelen wat jullie nog voor de boeg hebben veel plezier samen groetjes Wiel en Annie. 😍😍😘
  4. JAC en José. Pijl -Roex:
    Lekker even wat rustiger
    Dat hebben jullie ook wel even nodig
    Als jullie de vakantie om hebben moeten jullie weer vakantie pakken voor uit te rusten 😂😂
    Het zijn allemaal prachtige foto’s wat jullie allemaal laten zien geniet ervan
    Groetjes
  5. Ralph:
    29 oktober 2024
    Ziet wel spannend uit met al die waarschuwingen op dat bord 😬