Magnetic Island

23 oktober 2024 - Magnetic Island, Australië

Gisteravond hebben we ons helemaal kogelrond gegeten bij Palmer’s Bar & Kitchen,

Palmer's Bar 22okt

maar we gaan er vanochtend toch maar weer terug voor ons ontbijtje. Tja, je weet nooit hoe lang we daar vandaag op moeten teren, voordat we onze buikjes weer gevuld hebben.

Rond 9 uur arriveren we bij de ferry-terminal. We hebben vorige maand al tickets gekocht, dus we kunnen meteen doorlopen naar de toegang om bij de boot te komen (zeg maar: de loopplank). Marion vindt het eigenlijk helemaal niks, dat we vandaag gaan varen. Het is maar zo’n 8 kilometer naar Magnetic Island (hier zeggen ze “Maggie”), maar er komen allerlei herinneringen omhoog bij haar waar haar zusjes wel over kunnen meepraten.

Op weg naar Maggie

Na zo’n 15-20 minuten zijn we er al en pakken de bus naar de scooterverhuur. Daar aangekomen vullen we allerlei papierwerk in en krijgen we instructies hoe de scooters werken (Fred en Frieda heten ze)

Fred en Frieda

en wat we zeker niet moeten doen: “Niet te veel links rijden, gewoon midden op de weg. Laat de achteropkomende auto’s maar wachten tot er plaats is”. Nou dat klinkt ook niet erg veilig, maar we nemen het ons ter harte. De scootertjes rijden trouwens sneller dan 50km/h en je moet altijd vòl gas geven, wordt er gezegd. O jee!!!

We knorren weg en rijden heuvel op, heuvel af en komen uiteindelijk bij een heel mooie baai: Horseshoe Bay.

HorseshoeBay1HorseshoeBay2

Het strand ziet er geweldig mooi uit, maar we zien ook dat veel andere mensen dit plekje hebben gevonden om er te komen genieten, dus we besluiten om naar ’n andere baai te gaan zoeken, die hopelijk wat rustiger is. We komen uiteindelijk scooterend bij ’n parkeerplaats met ’n wegwijsbordje naar Arthur Bay.

Frieda

Daar mogen we niet scooteren, dus we lopen er naar toe, maar je kunt rustig zeggen “klauteren”. Stijle heuvels op en af, het is met deze temperatuur bijna niet te doen, maar ja, we willen wat moois zien, dus we gaan door. We worden beloond: Arthur Bay is werkelijk fantastisch!!

Arthur Bay

Op het gehele strand zijn misschien maar 8 of 9 mensen te zien, dus we kunnen het mooiste plekje uitkiezen.

Arthur Bay2

Hier zwemmen doen we maar liever niet, want er schijnen hier “stingers” of “box jellyfish” te zijn; gevaarlijke tropische zee-stekers (kwallen). Even voorzichtig zijn en alleen pootjebaden, hahaha!

Arthur Bay3

Op de terugweg naar de scooterverhuur trakteren we ons op een heerlijke Berrylicious, ’n crêpe met aardbeien, bosbessen, frambozen, vanille-ijs, slagroom en chocola-strepen. Bah, wat lekker. En meteen voldoende om geen avondeten meer te hoeven eten.

Crepes

We worden door de scooterverhuur naar de ferry-terminal gebracht en varen met een glimlach op ons gezicht terug naar Townsville. Moe, maar voldaan. Wat een prachtige dag.

Maggie Cat

Terug op de kamer gaan we eerst maar ‘ns lekker douchen en heerlijk nagenieten van dit mooie avontuur. Dit gaan we niet snel vergeten.

Terwijl ik dit verhaal schrijf gaat Marion alvast de koffers voorbereiden voor onze volgende trip, naar Mackay met de huurauto, zo'n 350km naar het zuiden. Morgenvroeg checken we uit en zeggen: Townsville, bye bye! Het was geweldig.

1. JAC en José. Pijl -Roex:
    23 oktober 2024
    Wat een prachtig verhaal en prachtige foto’s geweldig om nooit te vergeten
    Nou dan maar weer naar de volgende ronde
    Heel veel plezier en geniet ervan
    Groetjes JAC en José
  2. Sissy:
    23 oktober 2024
    😂wat leuk,iedere dag die avonturen lezen, en al dat lekkers
    Heerlijk, goede reis naar volgend
    Avontuur, dikke knuffel Sissy 🤗🤗
  3. Wiel:
    23 oktober 2024
    Ziet er goed uit daar mooie foto's en weer een belevenis erbij het eten ziet er ook goed uit is wat voor mij goed voor mijn lijn🤣🤣🤣
  4. Esther:
    25 oktober 2024
    Mama heeft zichzelf dus 2x overwonnen op een dag: een tochtje met de boot en ook nog rondkneuren op een scooter. Trots op je fruh! En papa jij bent ook heel goed bezig. Het ziet er daar fantastisch uit. Een paradijsje.